Datoria publică a României a crescut la peste 295 de miliarde de lei

Trimite și altora

Datoria publică a României a crescut anul trecut cu 5,5 miliarde de euro. Acest lucru înseamnă că o parte banilor plătiți în acest an în contul taxelor și impozitelor către bugetul central vor merge pentru plata ratelor la creditele guvernamentale luate în anii trecuți.

Potrivit datelor Eurostat, valoarea datoriei publice a României a ajuns la 295,4 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 35,7 la sută din PIB. Experții în economie afirmă că principala problemă nu este creșterea datoriei, ci faptul că banii împrumutați nu au fost folosiți pentru a finanța investiții, ci creșteri de salarii și consumul realizat de diferite instituții și autorități publice. Ei recomandă Guvernului României să reducă deficitul bugetar pentru că, altfel, populația va avea de suferit de două ori: prima dată, din cauza unei infrastructuri subdezvoltate, iar a doua oară pentru că deficitul va trebui finanțat tot mai banii publici, care vor merge spre plata dobânzilor în loc să meargă spre obiective precum modernizarea școlilor sau a spitalelor.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul de ieri: Liga nenorociţilor în dragoste
Next articleSMURD va cumpăra patru elicoptere pentru salvare montană. Unul dintre ele ar putea ajunge la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

17 − thirteen =