Spitalul TBC din Cluj va fi reorganizat, pentru că a scăzut incidența cazurilor de tuberculoză

Trimite și altora

Consiliul Judetean Cluj a primit din partea Ministerului Sanatatii acordul referitor la modificarea structurii organizatorice a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”. Este vorba de reducerea numarului de paturi destinate strict bolnavilor diagnosticați cu tuberculoză.

Concret, 19 paturi vor fi șterse din evidențele spitalului. Măsura vine pe fondul scăderii semnificative a incidenței tuberculozei în județul Cluj. Dacă în 2000 erau 120 de cazuri de bolnavi de tuberculoză la 100.000 de locuitori, în prezent incidența este de 33 de cazuri de bolnavi la 100.000 de locuitori.

Comments

comments

SHARE
Previous articleFinanțări de 40.000 de euro pentru start-up-uri, prin proiectul CRITBIZ
Next articleLimbajul semnelor ar putea deveni oficial în România
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

fifteen + two =