Limbajul semnelor ar putea deveni oficial în România

Trimite și altora

Limbajul semnelor ar putea deveni limbă oficială în România. Deputatul PNL Adriana Săftoiu a depus un proiect de lege în acest sens. Pentru ca legea să răspundă tuturor nevoilor, parlamentarul a avut mai multe întâlniri cu oamenii care au nevoie de acest limbaj.

30.000 de români cu deficienţe de auz trăiesc în România. Dacă legea va fi votată şi limbajul semnelor va fi recunoscut în ţara noastră, instituţiile statului vor avea la dispoziţie cinci ani pentru ca limbajul mimico-gestual să fie folosit în toate instituţiile statului. Persoanele cu dizabilităţi de auz au probleme şi privind accesul la educaţie. Potrivit statisticilor, doar 1% reuşesc să promoveze examenul de Bacalaureat.

 

Foto: Diez.md

Comments

comments

SHARE
Previous articleSpitalul TBC din Cluj va fi reorganizat, pentru că a scăzut incidența cazurilor de tuberculoză
Next articleCircuit turistic pentru bisericile de lemn din zona Munților Apuseni
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twelve − 8 =