Finanțări de 40.000 de euro pentru start-up-uri, prin proiectul CRITBIZ

Trimite și altora

400 de transilvăneni vor beneficia de cursuri de formare antreprenorială și vor fi ajutați să își facă planuri de afaceri, cu ajutorul unui proiect european, realizat în parteneriat de o asociație din Oradea și de una din Cluj. Proiectul este adresat locuitorilor celor șase județe din Regiunea de Nord-Vest. 48 dintre aceste planuri de afaceri pot primi și finanțare nerambursabilă în valoare de până la 40.000 de euro. Proiectul este adresat start-up-urilor din domeniile industriilor creative și IT-ului.

Două organizații neguvernamentale, Grupul Pont din Cluj și Asociația pentru Promovarea Afacerilor în România din Oradea, au lansat un proiect dedicat celor care vor să devină antreprenori în domenii precum industriile creative sau IT-ul. 400 de oameni din Transilvania de Nord vor beneficia de cursuri de formare în domeniul antreprenorial, precum și de mentorat și vor fi ajutați să își facă planuri de afaceri. 48 dintre aceste planuri vor beneficia de finanțări care pot atinge 40.000 de euro. Toate aceste afaceri vor fi încurajate să funcționeze ca o rețea și să contribuie la crearea unui ecosistem antreprenorial în regiune, spune reprezentantul Grupului Pont, Andras Farkas.

Acesteproiect vrea să îi încurajeze pe ardeleni să își dezvolte abilitățile de a face afaceri de succes, spune Jozsef Gonczi, de la Asociația pentru Promovarea Afacerilor în România.

Proiectul celor două asociații este structurat pe durata a trei ani. Deja, peste 150 de persoane s-au înscris pe platforma on-line a proiectului pentru a beneficia de cursuri și de finanțare.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY