Clujul de ieri: Vreţi să placeţi soţului Dvs.?

Trimite și altora

„Sunt multe femei cari se plâng că soţul le neglijează, le ignorează sau le înşeală. Aceste femei caută tot felul de sfaturi şi procedeuri prin cari să reintre în graţia soţului. Dar nimic nu le reuşeşte.

Iată aici câteva cauze cari fac ca soţul să se îndepărteze de acea cu care-i este hărăzit să-şi împartă bucuriile şi necazurile.

Lăsaţi-l să se creadă stăpân în casa lui. Nimic nu-l va încânta mai mult. Nu fiţi autoritară cu el.

Sunteţi întotdeauna curat şi ordonat îmbrăcată. Bărbatului îi place să vadă la femeie ceea ce adesea îi lipseşte lui. Nu-i apăreţi niciodată cu părul ciufulit, mâinile murdare, veştmintele dezordonate. Îl veţi dezgusta.

Dacă are griji, arătaţi-vă o tovarăşă atentă, căutând să le împărtăşiţi. Nu vă arătaţi indiferentă.

Căutaţi să nu vă ponegriţi soacra faţă cu soţul dvs. Veţi câştiga mai mult, căci soţul dvs. va observa atitudinea dvs. resemnată şi va interveni el personal.

Nu-l contrariaţi şi nu-l contraziceţi prea mult. Purtaţi cu el discuţii însă dacă nu-l puteţi convinge, preferaţi să-l lăsaţi să câştige.

Fiţi îngăduitoare cu micile sale obişnuinţe. Nu căutaţi să-i impuneţi dezbărarea de ele. Va sfârşi prin a şi le satisface pe ascuns. E mult mai primejdios.

Feriţi-vă de a-i lăuda în mod exagerat blănurile şi bijuteriile altor femei, atunci când dvs. nu prea aveţi asemenea obiecte de lux. Îl puneţi într-o stare de inferioritate primejdioasă.

Mai puţin control asupra pungii sale şi mai puţină dictatură asupra micilor programe de distracţii pe cari le alcătuieşte. Nu uitaţi că pentru munca, grijile şi răspunderea pe care o are, bărbatul merită să-şi aleagă distracţiile ce-i sunt pe plac, bineînţeles însă în limita gusturilor dvs. şi a posibilităţilor bugetare.

În general, fiţi cât mai puţin bărbat şi cât mai mult femeie.

Este ceea ce place bărbatului.

Scăpat din mâna sergentului major din armată, bărbatul n-are nici o poftă să suporte un sergent major în căsnicie.

Şi încă toată viaţa”.

[„Femeia modernă”, Anul II, Caietul 6, Bucureşti, ianuarie 1939].

Clujul de ieri este rubrică permanentă a Cluj Insider și Cluj Today, realizată de istoricul clujean Felix Ostrovschi.

Comments

comments

SHARE
Previous articleConsiliul Județean Cluj oferă finanțări nerambursabile
Next articleING Bank și-a crescut cota de piață, la 8,9 la sută
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

five × three =