Paul Brummell: Brexitul nu ar trebui să producă dificultăți britanicilor care trăiesc în Transilvania

Trimite și altora

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu va schimba în mod fundamental viața zilnică a cetățenilor britanici care trăiesc în România sau cea a cetățenilor români care își duc viața zilnică în Marea Britanie, spune ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell. El crede că România și Marea Britanie vor trebui să își continue parteneriatul lor și să își consolideze cooperarea în domenii precum cel militar, cel comercial sau cel științific.

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, s-a întâlnit la Cluj cu câteva zeci de cetățeni britanici care trăiesc în Transilvania. Diplomatul este de părere că membrii comunității britanice sunt bine integrați în societatea românească, iar Brexitul nu ar trebui să le producă dificultăți.

Ambasadorul Paul Brummell afirmă că, și după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, românii care trăiesc în Regatul Unit vor fi în continuare bine-veniți.

Potrivit statisticilor oficiale, în Marea Britanie trăiesc aproximativ trei milioane de cetățeni ai Uniunii Europene, iar în cele 27 de state care vor rămâne în Uniunea Europeană trăiesc un milion de cetățeni britanici. Statutul acestora ar urma să fie reglementat prin intermediul unui acord între autoritățile europene și cele britanice. Semnarea acordului este planificată pentru luna decembrie.

Comments

comments

SHARE
Previous articleHolcim intră pe piața construcțiilor din România, cu o abordare originală
Next articleClujul, promovat la Târgul Internațional de Turism din Berlin
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

12 − ten =