Banca Transilvania devine proprietara Bancpost

Trimite și altora

Banca Transilvania a primit aprobarea pentru a finaliza o tranzacție care îi va consolida poziția pe piața banca românească. Astfel, banca cu sediul central în Cluj a cumpărat acțiunile pe care compania grecească Eurobank Group le deținea la Bancpost. Astfel, Banca Transilvania a devenit proprietara Bancpost.

 

Grupul Eurobank a fost nevoit să își vândă subsidiarele pe care le deținea în regiunea balcanică datorită unui acord de restructurare încheiat cu Comisia Europeană. Banca Transilvania și Bancpost își vor desfășura activitatea independent, până când tranzacția va fi aprobată de Banca Națională a României și de Consiliul Concurenței, apoi Bancpost va fi integrat în Banca Transilvania. Banca clujeană a mai cumpărat și Volksbank din România, precum și Victoria Bank din Republica Moldova.

 

Tranzacția referitoare la Bancpost vine după ce a eșuat achiziția Băncii Românești de către OPT Bank. Banca Românească este deținută de un alt grup grecesc, National Bank of Greece, potrivit TransylvaniaToday.ro.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY