Muzeul Zoologic al UBB a fost redeschis

Trimite și altora

Unul dintre cele mai îndrăgite muzee din Cluj a fost redeschis după doi ani și jumătate, timp în care a fost renovat. Muzeul Zoologic ”Grigore Antipa” din Cluj funcționează în cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Rectorul universității clujene, Ioan Aurel Pop, a amintit, în cadrul evenimentului organizat pentru redeschidere, că universitatea clujeană este unică în România prin muzeele pe care le deţine. ”Universitatea noastră are cinci muzee reprezentative, şi din acest punct de vedere, este singura universitate, nu numai din ţară, cu o asemenea bogăţie, cu o asemenea zestre ştiinţifică. (…) Reprezintă un muzeu în muzeu, prin felul în care s-a păstrat mobilierul şi modul de aranjare, pe care multe muzee europene l-au abandonat şi acum regretă. Au pus, în loc de mobilierul de acest gen, lucruri moderne, melaminate, metale care strălucesc şi acum se dovedeşte că s-au grăbit. Noi, şi din raţiuni financiare şi din raţiuni de inteligenţă ştiinţifică şi umană, am reuşit să păstrăm acest muzeu într-o formă în care să ne amintească de felul cum a fost organizat în secolul al XIX-lea, cum a fost moştenit apoi la începutul secolului XX, s-a reuşit să fie adus până astăzi la forma pe care o vedeţi”, a spus Ioan Aurel Pop. El a amintit că acest muzeu zoologic este al doilea din România după cel omonim din București, din punctul de vedere al bogățiilor colecțiilor și din punctul de vedere al importanței științifice a acestora.

Materialul științific a fost acumulat în peste un secol de funcționare. Prorectorul universității clujene, Ioan Bolovan, a declarat că UBB dorește să atragă fonduri europene pentru a deschide un nou Muzeu al Științelor Vieții și Pământului.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twelve − four =