2018 aduce creșterea interesului pentru acoperișurile verzi. În Germania și Elveția, 10 la sută din locuințe au acoperișuri înierbate

Interesul ardelenilor pentru acoperișurile verzi este tot mai mare. Numărul acoperișurilor înierbate din marile orașe precum Clujul crește în fiecare an cu câteva sute. Aceste acoperișuri sunt folosite deopotrivă pentru locuințe individuale, blocuri de locuințe sau clădiri de birouri.

Tendința de a miza pe acoperișuri înierbate a apărut acum mai mult de un deceniu. La început, oamenii erau reticenți din cauza costurilor, însă noile soluții dezvoltate în ultimii ani au redus foarte mult investițiile în amenajarea acestor acoperișuri. Cei care ales această variantă spun că acoperișurile înierbate izolează mai bine decât acoperișurile clasice și permit punerea în valoare a unui spațiu care ar fi fost, altfel, neutilizat, afirmă inginerul Arpad Abram de la compania Bauder.

Reprezentanții firmelor de construcții cred că interesul pentru acoperișuri verzi va crește, pe măsură ce oamenii care investesc în construcții descoperă avantajele unei asemenea soluții, spune reprezentanta unei firme de construcții, Mirela Săbăduș.

Experții în construcții spun că, deja, în țări precum Germania și Elveția 10 la sută dintre acoperișuri sunt deja înierbate. Ei se așteaptă ca și în România să crească interesul față de astfel de soluții, în condițiile în care soluțiile arhitecturale dezvoltate în Germania sunt o sursă de inspirație petru mulți dintre investitorii români din domeniul construcțiilor.

 

Foto: Constructii24.ro

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

20 − twelve =