Interes mare al maghiarilor ardeleni pentru alegerile din Ungaria

Trimite și altora

Alegerile parlamentare din Ungaria au stârnit un mare interes printre maghiarii ardeleni. Și aceasta cu atât mai mult cu cât reprezentanții unor partide politice din Ungaria și-au făcut campanie electorală printre maghiarii ardeleni. Cei care au și cetățenia ungară au putut vota fie prin corespondență, fie la secțiile de votare amenajate în București, Cluj-Napoca sau Miercurea Ciuc, dacă s-au înscris în registrul alegătorilor.

Principalele partide politice din Ungaria au încercat să câștige voturile maghiarilor ardeleni. În perioada de precampanie și în cea de campanie electorală, cele mai numeroase comunități maghiare au fost vizitate de politicieni din partidele de guvernământ FIDESZ și Partidul Creștin-Democrat, dar și de reprezentanți ai Opoziției, printre care s-au numărat lideri ai Partidului Socialist din Ungaria, ai formațiunii de extremă-dreapta Jobbik sau ai noii formațiuni de centru Momentum.

În total, aproximativ 380.000 de maghiari din Diaspora au cerut să voteze prin corespondență. În total, sunt așteptați la urne 7,9 milioane de alegători. Din cei 199 de membri ai Parlamentului unicameral de la Budapesta, 106 vor fi aleși în circumscripții uninominale, iar ceilalți 93 în baza unor liste naționale. Maghiarii ardeleni au votat doar listele naționale, pentru că circumscripțiile uninominale sunt destinate celor care au domiciliul stabil în Ungaria. Așadar, probabil, două mandate de deputat vor fi acordate în baza votului maghiarilor din Transilvania.

Comments

comments

SHARE
Previous articleGreco-catolicii și ortodocșii serbează azi Paștele
Next article100 de tablouri pentru 100 de ani la Muzeul Etnografic al Transilvaniei
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

seventeen + sixteen =