Ţara îşi plânge Regele

Trimite și altora

Sute de mii de oameni, după unele estimări, aproape un milion, după altele, şi-au plâns Regele şi l-au condus pe ultimul drum în Bucureşti. Unii dintre oameni au ajuns la Palatul Regal de vineri seara, au stat la coadă câte şapte – opt ore pentru a se putea reculege la catafalcul Regelui Mihai cel Bun, apoi au participat la procesiunea în care sicriul Regelui a fost dus de la Palatul Regal la catedrala patriarhală ortodoxă şi apoi spre Gara Băneasa, potrivit ClujToday.ro.

 

Vineri seara, a avut loc o liturghie solemnă şi un recviem în catedrala romano-catolică Sfântul Iosif, oficiate de mitropolitul romano-catolic Ioan Robu, la care au concelebrat Nunţiul Apostolic, arhiepiscopul Miguel Maury Bunedia şi episcopul greco-catolic de Bucureşti, Mihai Frăţilă. Sicriul cu trupul pământesc al Regelui a plecat din Gara Regală Băneasa spre necropola de la Curtea de Argeş.

Din Cluj au participat la funeralii sute de oameni, printre care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Istvan Vakar, membrii Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, Clubului Monarhiştilor Clujeni, precum mulţi oameni simpli.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCâți kilometri de autostradă promite ministrul Transporturilor pentru 2018
Next articleAcademy+Plus București și-a deschis porțile
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

18 − sixteen =