200 de voluntari au luat parte la o acțiune de reîmpădurire finanțată de Bergenbier

  Trimite și altora

  Peste două sute de persoane, voluntari, inclusiv vedete și membri ai echipelor Bergenbier, Plantăm fapte bune în România și Ocolul Silvic Abrud RA au început plantarea a 50.000 de brazi în comuna Bucium, din vestul României, Transilvania, pe 21 aprilie, ca parte a campaniei  „Te răcorești și reîmpădurești!”.

  Pe lângă Bucium, Bergenbier și inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat „Plantăm fapte bune în România” au început plantarea mai multor specii de conifere și în alte două zone – Râu de Mori (jud. Hunedoara) și Sohodol (jud. Alba). Plantarea urmează să fie finalizată în luna mai.

  În cadrul evenimentului care a avut loc sâmbătă, 21 aprilie, voluntarii prezenți au plantat 6300 de puieți de brad alături de vedetele care s-au alăturat campaniei „Te răcorești și reîmpădurești!”: foștii internaționali Gabi Balint și Bogdan Stelea, liderul trupei Bere Gratis, Miță Georgescu, gimnasta Cătălina Ponor și actorul Florin Busuioc.

  Încă de la începutul campaniei, Bergenbier și-a invitat consumatorii să susțină acest demers amplu de reîmpădurire și i-a încurajat să dea nume brazilor care au fost plantați, pe pagina de Facebook a brand-ului. Sute de consumatori s-au înscris ca voluntari în Echipa Națională de Răcorire, pe platforma racorimromania.ro/cubrazi, și au participat sâmbătă, 21 aprilie, la acțiunea de reîmpădurire.

  „Sâmbăta trecută, alături de partenerii de la Bergenbier și Ocolul Silvic Abrud, am început acțiunile de plantare prin care vor fi instalate culturi forestiere de conifere pe mai multe suprafețe din localitățile Bucium și Sohodol (jud. Alba) și Râu de Mori (jud. Hunedoara). Ne bucură implicarea lor și a voluntarilor prezenți pentru că reprezintă o asumare a răspunderii cu privire la necesitatea protejării naturii și la importanța pădurilor în viața noastră”, a declarat Marin Toma, președintele Asociației EcoAssist, reprezentantul legal al inițiativei naționale de împădurire pe bază de voluntariat „Plantăm Fapte Bune în România”.

  Comments

  comments

  Nu sunt comentarii

  LEAVE A REPLY