UPNews.ro: Familia Regală a României relansează relațiile economice româno-iordaniene

Trimite și altora

Familia Regală a României dă o nouă probă a diplomației de înaltă clasă. Datorită eforturilor membrilor Familiei Regale, zeci de companii românești au primit șansa de a face afaceri profitabile cu parteneri iordanieni. Multe dintre aceste firme activează în Cluj.

 

Parteneriatul economic dintre România și Iordania se consolidează tot mai mult. Zilele trecute, în Iordania a avut loc cel mai amplu eveniment economic din istoria relațiilor bilaterale. 60 de companii românești și 75 companii iordaniene au fost reprezentate la Forumul Economic Româno-Iordanian, organizat la Amman, sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, și al Alteței Sale Regale Principelui Radu al României, potrivit UPNews.ro.

Forumul Economic Româno-Iordanian de la Amman a strâns împreună companii din domeniul agricol, al procesării alimentelor, al energiei și al turismului. De asemenea, au fost prezente importante companii din domeniul administrării parcurilor industriale, cel al producției de energiei verde, cel al IT-ului și cel al cercetării științifice. Din România, cea mai numeroasă delegație a fost cea din Cluj, care a numărat 28 de persoane. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, a subliniat relația de încredere dintre români și iordanieni.

”Economia și educația întotdeauna au reprezentat aspecte-cheie ale relațiilor noastre diplomatice. Pe lângă cooperarea în acest domeniu, țara mea și Iordania au dezvoltat, de-a lungul anilor, un parteneriat privilegiat în domeniul cercetării științifice, sănătății, securității și tehnologiei. Relațiile noastre au fost bazate întotdeauna pe prietenie, încredere, respect și – sunt fericită să o spun – multă afecțiune”, a spus Majestatea Sa Margareta a României.

O surpriză a fost reprezentată de discursul ministrului iordanian pentru Afaceri Politice și Parlamentare, Excelența Sa Musa Maaytah. Ministrul iordanian a mărturisit că acesta a fost primul său discurs oficial rostit în Iordania în limba română. ”Sunt peste 12.000 de absolvenți iordanieni ai unor universități românești. De asemenea, există peste 2.000 de familii mixte. Ambasadorul României la Amman este unul dintre puținii diplomați acreditați în Regatul Hașemit al Iordaniei care poate merge în orice oraș iordanian și poate găsi acolo oameni cu care poate vorbi în limba sa”, a spus ministrul iordanian.

La forumul organizat în capitala Iordaniei au luat parte și reprezentanți ai Parlamentului României, ai Consiliului Județean Cluj și ai universităților și clusterelor românești. Reprezentanții companiilor au avut numeroase întâlniri bilaterale, iar oamenii de afaceri români au vizitat mai multe fabrici iordaniene, din domeniul alimentar și al producției de panouri fotovoltaice. Următoarea ediție a Forumului Economic Româno-Iordanian ar urma să aibă loc în România, la Cluj-Napoca sau la București.

Delegația transilvăneană, organizată de Transylvania Today, revistă aflată sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu al României, a fost compusă din cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, Istvan Vakar și Marius Mînzat, din Adela Logean, reprezentanta companiei CA Foscari, de președintele AgroTransilvania Cluster, profesorul Felix Arion, cadru didactic al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, din Felicia Tulai, Mihail Tulai și Diana Racu, reprezentanți ai companiei TAF Presoil, care este Furnizor Oficial al Casei Regale a României, din Genoveva Cojocaru de la SC Codprodsor, din Răzvan Țigănaș de la compania Bispora, din Daniel Opriș, reprezentant al companiei Transavia, din consilierul local din Cluj-Napoca Alexandra Stoica, care este specialistă în clădiri verzi, din Oana Raita de la Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Isotopică și Tehnologie Moleculară, din directorul general al USAMV, Lucian Naș, din Florin Dradiciu de la compania Dual IT, din Oana Trif Pele de la Sympas Advertising, din Sorin Popa de la CS Invest Consulting, din Gheorghe Costin de la Pata Prod SRL, din prof. univ. dr. Iancu Morar, fondatorul BioVet și directorul Spitalului de Cai al USAMV, din Mihaela Călușer, de la WENS Tour, din Ioana și Cătălin Oltean, fondatorii Napoca Imobiliare, din Mihaela Miron, reprezentanta Impress, din Ioan Leancă de la Tricotaje Someșul, din Viorel Găvrea, directorul Tetarom, din Bianca Pădurean, președinte Cluj Today, din Rada Morar, președinte Transylvania Today, și din Claudiu Pădurean, director general United Publishers.

Comments

comments

SHARE
Previous articleProfesorii și studenții UBB, în grevă japoneză
Next article200 de voluntari au luat parte la o acțiune de reîmpădurire finanțată de Bergenbier
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eighteen − 15 =