PNL va ataca la Curtea Constituțională noua legislație din domeniul veterinar

Trimite și altora

PNL va ataca la Curtea Constituțională noua legislație care reglementează organizarea și funcționarea profesiei de medic veterinar. În opinia deputatului PNL, Adrian Oros, care este și vicepreședinte al Colegiului Medicilor Veterinari, noua legislație are două mari defecte. Primul este reprezentat de faptul că ar pune în pericol securitatea alimentară prin faptul că oricine va avea dreptul să dețină farmacii veterinare, deci să vândă antibiotice fără nici un control. Iar cel de-al doilea defect este faptul că noua legislație ar încălca dreptul la libera asociere, garantat de Constituție.

În total, aproximativ 4.000 de medici veterinari care lucrează pentru statul român ar fi obligați să se retragă din Colegiul Medicilor Veterinari. Vicepreședintele PNL, Adrian Oros, a declarat că noua legislație din domeniul veterinar a fost promovată pentru a favoriza o mare companie de distribuție de produse farmaceutice de uz veterinar.

Comments

comments

SHARE
Previous articleSportinCluj.ro: Care este miza financiară a meciului FCSB – CFR Cluj
Next articleUBB, cea mai bine clasată universitate românească în clasamentul Times Higher Education New Europe
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two × 2 =