SportinCluj.ro: Care este miza financiară a meciului FCSB – CFR Cluj

Trimite și altora

Partida directă dintre FCSB și CFR Cluj poate decide soarta titlului în Liga I. O eventuală victorie a CFR Cluj ar poziționa echipa clujeană în postura de favorită la câștigarea titlului de campioană, în timp ce FCSM ar avea de câștigat atât din victoria proprie, cât și dintr-un eventual egal, potrivit SportinCluj.ro.

Bineînțeles, dincolo de onoare, această confruntare are și o importantă miză financiară. Noua campioană a României va obține o sumă mai mare din drepturile de televizare a Ligii I și va fi mai atractivă pentru sponsori.

Însă este foarte importantă și șansa de a lupta pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor. Doar campioana României va intra în această luptă, în timp ce vicecampioana va lupta pentru Liga Europa.

Potrivit Gazetei Sporturilor, echipele care se vor califica în grupele Ligii Campionilor vor primi 15 milioane de euro. La această sumă pot fi adăugate diferite bonusuri acordate pentru victorii și egaluri, precum și un interes mai mare din partea sponsorilor internaționali.

Astfel, miza totală din punct de vedere financiar al partidei dintre FCSB și CFR Cluj de la București ar putea depăși 25 de milioane de euro.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

6 + thirteen =