Tot mai mulți clujeni sunt interesați de mașinile electrice

Trimite și altora

Interesul clujenilor pentru mașini electrice este tot mai mare și este stimulat și de autoritățile locale. Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat că din acest an va începe dotarea Poliției Locale cu automobile electrice. Primele trei vor fi cumpărate în curând prin licitație. Acest anunț vine după ce Primăria a cumpărat primele 11 autobuze electrice care vor circula pe străzile unui oraș românesc. Mai mult, municipalitatea este dispusă să ofere spațiu oricui este dispus să construiască prize de alimentare pentru mașinile electrice.

Autoritățile locale din Cluj vor să adopte un plan pentru stimularea celor care investesc în automobile electrice. De exemplu, acestea vor avea dreptul să circule pe benzile create special pentru transportul în comun. De asemenea, Primăria dorește să ofere spațiu celor care doresc să construiască stații de alimentare pentru mașini electrice, iar Poliția Locală va fi dotată cu astfel de mașini. De asemenea, Consiliul Județean încurajează instituțiile subordonate să instaleze astfel de stații. Prima a fost fost montată la un hotel deținut de Consiliul Județean, iar cea de-a doua ar putea fi instalată în Parcul Industrial Tetarom, care aparține tot administrației județene, spune vicepreședintele Consiliului, Istvan Vakar.

De asemenea, au apărut și firme care oferă posibilitatea instalării unor prize pentru mașinile electrice și în gospodăriile particulare, după cum spune fondatorul unei asemenea companii, Mircea Miron.

Pentru cei care își doresc să conducă o mașină electrică, dar nu își permit o astfel de investiție există și soluția închirierii unui automobil de acest fel prin intermediul unei aplicații special create. Mai mult, o echipă de ingineri din Cluj condusă de un antreprenor belgian lucrează la proiectul primei mașini electrice care ar putea fi produsă în România.

Comments

comments

SHARE
Previous articleEstimare: Clujul ar putea depăși pragul de 650.000 de turiști în acest an
Next articleAplicațiile IT de azi desenează viitorul economiei de mâine
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

15 + eight =