Comerțul electronic va trece în 2018 pragul de 3 miliarde de euro. Ce cumpără on-line românii

Volumul comerțului electronic va trece în anul 2018 pragul de 3 miliarde de euro, afirmă experții în economie. În anul 2017, comerțul electronic a depășit, pentru prima oară, pragul de 2,8 miliarde de euro, iar creșterea estimată pentru acest an este de aproximativ 30 la sută.

De asemenea, a crescut numărul celor care fac cumpărături on-line, precum și numărul românilor care au acces la Internet. Astfel, 35 la sută din cei 11 milioane de utilizatori de Internet din România fac plăți și cumpărături on-line, potrivit Institutului Național de Statistică. Cea mai activă categorie socială în acest domeniu este cea cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani. 42,7 la sută dintre tineri au cumpărat bunuri și servicii cu ajutorul Internetului.

75,4 la sută dintre români au cumpărat haine și produse pentru sport, iar 23,4 la sută au cumpărat diferite bunuri pentru gospodărie. 16,8 la sută dintre români au cumpărat bilete pentru avion, CFR sau autobuze, iar 14,7 la sută au cumpărat cărți, reviste sau ziare în anul 2017.

 

Foto: SeniorERP

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

eighteen − 9 =