Comerțul electronic va trece în 2018 pragul de 3 miliarde de euro. Ce cumpără on-line românii

Trimite și altora

Volumul comerțului electronic va trece în anul 2018 pragul de 3 miliarde de euro, afirmă experții în economie. În anul 2017, comerțul electronic a depășit, pentru prima oară, pragul de 2,8 miliarde de euro, iar creșterea estimată pentru acest an este de aproximativ 30 la sută.

De asemenea, a crescut numărul celor care fac cumpărături on-line, precum și numărul românilor care au acces la Internet. Astfel, 35 la sută din cei 11 milioane de utilizatori de Internet din România fac plăți și cumpărături on-line, potrivit Institutului Național de Statistică. Cea mai activă categorie socială în acest domeniu este cea cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani. 42,7 la sută dintre tineri au cumpărat bunuri și servicii cu ajutorul Internetului.

75,4 la sută dintre români au cumpărat haine și produse pentru sport, iar 23,4 la sută au cumpărat diferite bunuri pentru gospodărie. 16,8 la sută dintre români au cumpărat bilete pentru avion, CFR sau autobuze, iar 14,7 la sută au cumpărat cărți, reviste sau ziare în anul 2017.

 

Foto: SeniorERP

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujToday.ro: Mii de clujeni au serbat Revelionul în Piaţa Unirii
Next articleCât va costa reabilitarea căii ferate Dej-Beclean-Ilva Mică-Vatra Dornei
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eighteen + two =