Filmul Dacii Liberi va fi lansat la TIFF

Trimite și altora

Dacii Liberi (The Free Dacians), documentarul de lung metraj, semnat de Andrei Gorgan și Monica Lăzurean-Gorgan, va avea premiera oficială în România, la Cluj, la cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (25 mai – 3 iunie). Premiera a avea loc joi, 31 mai, în prezența regizorilor și a unor protagoniști ai documentarului. 

Pe 29 mai, filmul se va bucura de o proiecție în avanpremieră, în aer liber, în Arkhai Sculpture Park, din satul Vlaha. De asemenea, vineri, 1 iunie, va avea loc o noua proiecție e filmului, la Universitatea Sapientia. Filmul aduce laolaltă viețuitorii unui sat dacic, un istoric și un arheolog – membrii unei trupe de reconstituire istorică, un grup de mistici daci, un organizator de proteste, administratorul sitului UNESCO Sarmisegetusa Regia și participanți la Congresele de Dacologie. Pe toți îi unește pasiunea comună pentru daci. Îi desparte însă viziunea diferită pe care fiecare dintre ei o are asupra unui episod istoric care devine, de la an la an, tot mai popular în România.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAplicațiile IT de azi desenează viitorul economiei de mâine
Next articleClujToday.ro: Un elicopter de mici dimensiuni s-a prăbuşit la Turda. Din fericire, nu există victime
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

1 − 1 =