TIFF. Clujul respiră film

Trimite și altora

Clujul respiră film, iar unii dintre cei mai importanți cineaști din lume și-au dat întâlnire la cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania – TIFF. Marea actriță franceză Fany Ardent va primi premiul pentru întreaga sa carieră și va ajunge la Cluj peste câteva zile. Ea va avea ocazia să se întâlnească cu regizorul israelian Samuel Maoz, al cărui film, Foxtrot, a deschis TIFF. Filmul a câștigat Leul de Aur la Veneția. Această ediție a TIFF stă deopotrivă sub semnul provocării și al nostalgiei.

Organizatorii TIFF și-au propus ca această ediție a festivalului să fie una cât mai completă. Pentru copii, există EducaTIFF, un program prin care pot vedea filme adecvate vârstei lor, iar unii dintre ei au șansa să învețe de la profesioniști cum să filmeze, să regizeze sau să monteze un scurt metraj. Pentru cei mai în vârstă, există o colecție de filme românești care au devenit deja clasice, precum și filme sovietice, iar pentru cei tineri există provocările noilor tehnologii prezentate în cadrul InfiniTIFF, dar și filme care pot șoca, proiectate la centrul cultural H33, spune fondatorul festivalului, Tudor Giurgiu.

TIFF oferă posibilitatea de a se manifesta celor care vor să sfideze convențiile, spune directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov.

TIFF înseamnă mai mult decât filme. Festivalul a adus concerte, expoziții foto sau recitaluri extraordinare. Așa ar fi cel care va avea loc în data de 1 iunie, susținut de Angela Gheorghiu pe scena Operei Naționale Române din Cluj.

Comments

comments

SHARE
Previous article11 autobuze electrice au ajuns la Cluj
Next articleClujul de ieri: Un an de la aplicarea noului sistem de salarizare
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

four × 5 =