Tot mai multe companii clujene, dispuse să ofere stagii plătite și internshipuri pentru elevi și studenți

Trimite și altora

Tot mai multe companii din Cluj sunt dispuse să ofere stagii plătite de practică și internshipuri plătite pentru elevi și studenți. Aceștia îi suplinesc parțial și pe angajații care pleacă în concediu în această perioadă.

Cei peste 100.000 de studenți, masteranzi, doctoranzi și elevi de liceu de peste 16 ani din Cluj reprezintă o resursă prețioasă pentru companiile clujene. Ele oferă tot mai multe burse, stagii de practică și internshipuri plătite elevilor și studenților. Companiile au astfel ocazia să îi suplinească pe unii angajați plecați în concediu și, de asemenea, să îi vadă la lucru pe unii potențiali viitori angajați. Multe astfel de oportunități sunt oferite în domeniul IT, spune fondatoarea unei firme care produce software, Axon Soft, Anca Vescan.

Interesul studenților pentru aceste internshipuri este destul de ridicat. Domeniile în care companiile oferă stimulente financiare studenților sunt tot mai variate, spune prorectorul Universității Babeș-Bolyai, Dan Lazăr.

Valoarea unui internship sau a unui stagiu plătit de practică începe de la 200 de lei și poate ajunge să depășească 700 de euro.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY