Piața de carte din România va atinge pragul de 1,1 miliarde de lei

Trimite și altora

Piața de carte din România va atinge în 2018 cel mai ridicat nivel din ultimii șapte ani. Potrivit unei estimări făcute de compania de consultanță financiară KeysFin, în România, în acest an, vor fi vândute cărți în valoare de 1,1 miliarde de lei, adică aproximativ 240 de milioane de euro.

În ultimii ani, piața de carte din România a crescut încet și ezitant. Însă această creștere arată că nu sunt adevărate părerile celor care susțin că românii sunt tot mai puțin dornici să citească. În anul 2018, valoarea pieței de carte din România va fi cu 16,2 la sută mai mare decât în anul 2012. Editurile au făcut un efort și au atras mai mulți cumpărători prin faptul că au tradus mai multă literatură internațională contemporană, precum și prin faptul că au publicat mai multe cărți din categoria non-ficțiune.

În acest context, a crescut serios profitul editurilor. În acest an, ele vor cumula un profit de aproape 100 de milioane de lei, dublu față de anul 2012. În România, există aproximativ 1.000 de edituri și aproximativ 350 de proprietari de librării sau de lanțuri de librării.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

18 − seven =