Daniel Metz: Clujul a găsit soluția pentru a păstra industria IT

Trimite și altora

Clujul a găsit soluția pentru a păstra și dezvolta industria IT în oraș, crede conducătorul subsidiarei locale a celei mai importante companii japoneze de IT, NTT Data. El este de părere că viitorul acestei industrii va depinde la Cluj de capacitatea de a genera proiecte complexe, care vor influența tehnologiile viitorului.

Clujul a devenit cel mai important centru al industriei IT din România. Însă, vreme de un deceniu și jumătate, dezvoltarea acestei industrii s-a bazat pe outsourcing. În tot acest timp, companiile și informaticienii clujeni au acumulat suficientă experiență pentru a crea produse proprii cu valoare adăugată mare, spune omul de afaceri Daniel Metz, care reprezintă în România cea mai importantă firmă japoneză din domeniul IT, NTT Data.

”Industria IT în Cluj poate fi menținută doar prin implicarea companiilor din domeniu în proiecte cu valoare adăugată semnificativă, proiecte din care să câștigăm bani mai mulți, să plătim salarii mai mari, taxele și să avem bani de investiții”, a spus Daniel Metz

Noile tehnologii vor schimba viața de zi de zi, iar companiile clujene trebuie să fie parte a acestui proces, mai spune Daniel Metz. ”Eu cred că, în viitor, numărul de autoturisme va scădea drastic. Vom avea un număr redus: 10 – 15 la sută dintre autoturismele pe care le avem astăzi. De pe tabletă sau de pe telefon vom comanda mașina pe care o dorim, care ne va duce unde vrem. Nu vom mai avea grija propriei mașini. Apoi, cred în tehnica hologramelor. Cred că va veni momentul în care ne vom întâlni fără să fim prezenți. Deja sunt proiecte pe acest domeniu și la noi în concern. De asemenea, tehnologia dronelor va modifica fundamental felul nostru de a fi”, a creionat Daniel Metz câteva dintre direcțiile în care se vor dezvolta noile tehnologii. În Cluj-Napoca, în prezent, există aproximativ 20.000 de specialiști în IT și de tineri care se specializează în acest domeniu.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY