ClujToday.ro: Silicon Forest, locul potrivit pentru start-up-urile clujene

Trimite și altora

Creşterea numărului de start-up-uri la Cluj a dus şi la dezvoltarea infrastructurii necesare pentru susţinerea acestui ecosistem inovator. Astfel, au apărut hub-uri care oferă tinerilor antreprenori posibilitatea de a închiria un birou într-o încăpere în care lucrează şi alţi tineri specialişti în domeniul inovării. Mai mult, aceste hub-uri oferă posibilitatea de a interacţiona cu investitori interesaţi de start-up-urile tehnologice, dintre care unii provin din celebrul Silicon Valley din Statele Unite ale Americii, potrivit ClujToday.ro.

 

Clujul este locul din România cel mai prietenos cu start-up-urile, potrivit unor analize realizate de publicaţii internaţionale precum ZDNet.com. Statisticile oficiale confirmă aceste analize, iar Clujul este oraşul cu cea mai mare densitate de start-up-uri tehnologice raportată la numărul de locuitori. Creşterea numărului de start-up-uri a dus şi la necesitatea apariţiei unor spaţii de tip hub, în care tinerii antreprenori pot închiria un birou conectat la Internet de mare viteză şi pot interacţiona cu alţi tineri programatori sau cu investitori de talie internaţională. Aceste hub-uri au apărut prin reconversia unor spaţii mai vechi. Este vorba de o fostă fabrică de mobilă, de un magazin din centrul oraşului sau de o fostă fabrică de dulciuri. Cele mai căutate hub-uri pentru start-up-uri sunt cele din centrul vechi al oraşului, spune reprezentantul comunităţii Silicon Forest din Cluj, Gabriel Ioan Rusu.

”Nu vindem doar un metru pătrat sau un birou, vindem o comunitate, o experienţă şi acces la informaţie. Totul a plecat exact în această direcţie: dacă cineva face un produs într-un anume domeniu, iar noi ştim pe altcineva care lucrează la ceva similar sau adiacent, noi îi vom pune în legătură. Exact acesta este scopul business-ului Silicon Forest: să îi ajutăm pe cei mici ca să devină mari, fără un interes direct; interesul nostru este să creăm o comunitate”, a spus Gabriel Ioan Rusu.

Analiştii din domeniul economic se aşteaptă ca, în perioada următoare, la Cluj, numărul start-up-urilor şi al hub-urilor destinate acestora să crească şi mai mult. Această creştere este stimulată inclusiv de finanţările europene dedicate inovării, precum şi de programele guvernamentale de tip Start-Up Nation.

Comments

comments

SHARE
Previous articleUniversitățile clujene sunt tot mai atractive pentru studenții străini
Next articleARIES Transilvania lansează proiectul Transilvania Digitală Inovativă
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

thirteen + 4 =