Cât costă restaurarea și modernizarea Turnului Pompierilor din Cluj

Trimite și altora

Turnul Pompierilor va fi modernizat. Reabilitarea turnului va dura doi ani și va costa 1,5 milioane de euro, bani proveniți dintr-o finațare europeană. Reprezentanții Primăriei a mai precizat că pentru facilitarea accesului turiștilor va fi montat un lift, iar clădirea va deveni centru de cultură urbană, după modelul Bastionului Croitorilor și a Casino-ului.

 

De altfel, întreaga stradă a Tipogafiei este cuprinsă într-un proiect mai amplu de reamenajare a străzilor din zona centrală. Potrivit reprezentanților Pimăriei, vor fi eliminate parcările și zona va deveno preponderent pietonală. Doar riveranii vor avea acces cu mașinile pe acel tronson de stradă.

 

Turnul Pompierilor făcea parte din sistemul de fortificații medievale care protejau Clujul. Turnul a fost clădit în anul 1574, pentru a proteja poarta mică a cetății Clujului, situată pe Ulița Săpunului. În secolul al XIX-lea, a fost dat în folosința pompierilor, care supravegheau orașul pentru a depista eventualele incendii.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCompaniile din Chișinău vor parteneriate cu cele din Cluj
Next articleBNR a lansat o monedă pentru a celebra nașterea lui Emil Racoviță
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

15 + one =