Turnul Pompierilor va fi revitalizat. El va fi dotat cu un ascensor intern și cu o suprastructură de sticlă ce va oferi cea mai bună panoramă asupra Clujului

Trimite și altora

Turnul_Pompierilor_Cluj_NapocaVechiul Turn al Pompierilor din Cluj va fi revitalizat. Autoritățile locale au organizat un concurs de soluții, la care au participat 25 de echipe de arhitecți. Proiectul câștigător prevede amenajarea unui centru de informare, crearea unei platforme de sticlă de unde poate fi admirată panorama orașului, un lift interior și o scară care va fi utilizată la coborâre și care va invita vizitatorii să parcurgă expoziții dedicate istoriei acestui turn.

Turnul Pompierilor a fost ridicat în anul 1574. Inițial, purta numele de Poarta Mică din strada Săpunului și făcea parte din incinta de apărare a Clujului. În epoca barocă, turnul medieval a fost supraînălțat, iar în secolul al XIX-lea a fost dat în folosința pompierilor din Cluj, care foloseau platforma superioară pentru a supraveghea orașul. Acum, turnul va fi supraînălțat cu o platformă de sticlă, ce va oferi o panoramă impresionantă asupra orașului vechi, spune arhitectul Vlad Rusu, membru al echipei care a câștigat competiția pentru revitalizarea Turnului Pompierilor.

Acest proiect este unul foarte reușit, care pune în valoare unul dintre cele mai importante monumente istorice din oraș, spune președintele Ordinului Arhitecților din România, Șerban Țigănaș. Municipalitatea clujeană dorește ca întreaga zonă să fie revitalizată prin punerea în valoare a Turnului Pompierilor. Astfel, strada Tipografiei va deveni zonă pietonală, iar artiștii stradali vor fi încurajați să folosească acest spațiu pentru manifestările lor.

Comments

comments

SHARE
Previous articleSaltera sau cum să îți construiești o salină artificială în Cluj
Next articleCluj: Creșteri semnificative în domeniul comerțului cu jucării de lemn
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 × 4 =