Litoralul Clujului. Băile sărate din Cojocna, Dej și Turda reprezintă o alternativă pentru cei care nu vor sau nu pot să meargă la mare

Băile sărate din județul Cluj, de la Cojocna, Dej și Turda reprezintă o alternativă pentru cei care nu pot sau nu doresc să meargă pe Litoral. Apa sărată din aceste băi are calități curative recomandate de medici. În ultimii ani, aceste băi au fost modernizate cu bani europeni, iar în prezent oferă turiștilor nu doar tratament cu apă sărată sau cu nămol, ci și saune, jacuzzi sau masaje realizate de specialiști.

Transilvania dispune de importante resurse de apă sărată cu calități curative. În unele comunități, precum Gherla, autoritățile au amenajat minimal iazurile sărate pentru a fi folosite de localnici. Însă în acele comunități în care autoritățile au reușit să atragă bani europeni pentru a amenaja aceste iazuri, băile sărate au devenit o alternativă la litoralul Mării Negre. Băile Toroc din Dej atrag turiști din toată regiunea. ”Noi venim des aici. Suntem din Ileanda și ne place foarte mult la Dej, pentru că totul a fost construit cu bun gust”, spune un bărbat de 51 de ani.

În Cojocna, turiștii pot beneficia de tratamente de tip spa. ”Sunt oameni care au venit cu probleme mari și, după 10 zile de tratament, au plecat pe picioarele”, afirmă una dintre angajatele băilor sărate.

În Turda, există două ștranduri cu apă sărată. Este vorba de ștrandul roman și de băile Durgău. Ultimele sunt amenajate în apropierea intrării în Salina Turda.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

16 + sixteen =