Zilele Culturale Maghiare înfrumusețează centrul Clujului

Trimite și altora

În centrul Clujului se află în plină desfășurare Zilele Culturale Maghiare. Festivalul este o celebrare a multiculturalității, diversității și tradițiilor. Zilele Culturale Maghiare se vor încheia duminică.

Centrul Clujului s-a transformat într-un teritoriu al culturii. Maghiarii împărtășesc cu toți cei care participă la festival valorile culturale și tradițiile care definesc identitatea acestei comunități. În fiecare seară, în Piața Unirii, au loc concerte și spectacole de dans. În Muzeul de Artă au loc dezbateri, iar în curtea Casei Matia Corvin au loc diferite activități pentru copii. Pe strada Potaissa au standuri producătorii de vinuri, iar strada Mihail Kogălniceanu, unde se află sediul central al Universității Babeș-Bolyai, a fost rezervată pentru meșterii populari care au venit din toată Transilvania.

Pe lângă acești meșteri populari, la Zilele Culturale Maghiare își vând creațiile și artiști plastici care se bucură de faimă. Festivalul Zilele Culturale Maghiare mai include în acest sfârșit de săptămână demonstrații gastronomice, precum gătitul unui taur la proțap, degustare de beri artizanale, dezbateri, competiții sportive, precum și schimburi de plante și flori.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCrypto Circle X, soluţia inovatoare de pe piaţa criptomonedelor: cel mai performant exchange de pe Blockchain
Next articlePreședintele PMP, Eugen Tomac, vrea un pol al partidelor de Opoziție
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eleven + twenty =