Companiile românești ar putea ”importa” IT-ști din Vietnam

Trimite și altora

Companiile de IT din România ar putea începe să „importe“ specialişti din state asiatice pe contracte de până la doi ani, pentru a acoperi deficitul de personal din companiile locale de IT. Este vorba, în primul rând, despre recrutarea unor specialişti în domeniul IT din Vietnam, care să fie detaşaţi în România pe perioade definite de timp, după cum scrie Ziarul Financiar. În acest moment, în sectorul IT&C lucrează 178.700 de salariaţi, dintre care 84.000 în sectorul serviciilor informatice.

Anual, de pe băncile facultăţilor cu profil IT ies circa 6.000 – 7.000 de absolvenţi, însă nevoia de pe piaţa muncii este dublă, spun angajatorii. Astfel, recrutarea de forţă de muncă în domeniul IT din ţări precum Vietnam a devenit o necesitate.

Comments

comments

SHARE
Previous articleParcul Central a devenit regatul iubitorilor de vinuri
Next articleMinisterul Finanțelor lansează o sesiune de finanțări de trei milioane de euro pentru întreprinderi
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

six + five =