Cercetătorii de la USAMV Cluj încearcă să obțină populații de albine cu imunitate naturală la dăunători

Trimite și altora

Cercetătorii de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj lucrează la obținerea unor specii de albine rezistente la paraziții naturali care au decimat populațiile de albine melifere din întreaga lume. Cercetătorii clujeni utilizează doar metode de selecție naturală pentru a forma populații de albine imune la dăunători. În acest context, apicultorii nu vor mai fi nevoiți să folosească substanțe chimice pentru a întreține stupii, pentru că aceste substanțe ajung în miere și pot afecta sănătatea consumatorilor.

Studiile realizate în ultimele decenii arată că populațiile de albine de pe întreaga planetă se confruntă cu perspectiva extincției în următoarele decenii. Cauzele sunt diverse. Pe de o parte, este vorba de poluare și de distrugerea unor arii naturale. Pe de altă parte, este vorba de dăunători care distrug albinele. Cercetătorii de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj încearcă să găsească soluții pentru a salva aceste populații de albine, spune specialistul în apicultură, Alexandru Giurgiu.

Cea mai bună soluție pentru a combate dăunătorii este dezvoltarea unor populații de albine care să aibă imunitate naturală la aceștia, mai spune Alexandru Giurgiu. Proiecte similare care vizează obținerea unor albine mai rezistente nu sunt derulate doar în Europa, ci și în America de Nord și Australia.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCum funcționează algoritmul care detectează știrile false, realizat de o clujeancă INTERVIU
Next articleClujul de ieri: Spovedania unei hoațe
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eleven − 7 =