USAMV Cluj devine singurul producător de probiotice din România

Trimite și altora

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj a devenit singurul producător de alimente probiotice din România. Potrivit prorectorului universității clujene, Dan Vodnar, în curând aceste alimente vor fi puse în vânzare, atât în varianta pentru copii, cât și în cea pentru adulți.

Cercetătorii Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj s-au implicat în ultimii ani în numeroase proiecte care vizează dezvoltarea unor alimente care încorporează ultimele tehnologii din domeniul alimentar. Ei au observat faptul că lipsesc alimentele probiotice românești și au reușit să obțină astfel substanțe, spune prorectorul universității clujene, Dan Vodnar.

Probioticele produse la Cluj vor fi puse în vânzare atât în variantele destinate copiilor, cât și în cele destinate adulților, mai spune prorectorul Dan Vodnar.

Alimentele probiotice încorporează microorganisme care ajută organismul uman la menținerea unei bune stări de sănătate. De asemenea, ele ajută la întărirea sistemului imunitar în fața virusurilor și bacteriilor dăunătoare.

Comments

comments

SHARE
Previous articlePsihologi din 31 de țări vin la UBB
Next articleClujul de ieri: Cum se pedepseşte în alte ţări un slujbaş care primeşte daruri
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

7 + five =