De ce tot mai mulți turiști britanici sunt interesați de Transilvania

Trimite și altora

Transilvania atrage tot mai mulți turiști britanici, arată datele înregistrate de proprietarii de hoteluri și de pensiuni. Aceștia sunt atrași de mitul lui Dracula, dar și de satele pitorești promovate de Principele Charles al Țării Galilor, moștenitorul Coroanei Marii Britanii, precum și de membrii Familiei Regale a României. De asemenea, contează foarte mult articolele publicate în ghiduri de călătorie precum Lonely Planet, The Calvert Journal sau Rough Guides, de site-uri precum Travel News sau de publicații pentru The Independent sau Vogue.

De cinci ani, numărul turiștilor britanici care vizitează Transilvania a crescut constant. În mod regulat, atât în ziarele de mare tiraj, cât și în ghidurile de călătorie apar articole care laudă Transilvania. Această regiune a devenit atât de bine cunoscută datorită promovării pe care o fac membrii familiilor regale ale României și Marii Britanii, dar și aristocrați precum marchiza Tracey de Worchester, care susține păstrarea gastronomiei tradiționale și a sistemului de gospodării transilvănene care produc hrană sănătoasă.

Printre cei mai mari promotori ai Transilvaniei se numără fosta soție a lui Demis Roussos, recăsătorită cu fiul lui Ion Rațiu, Indrei. Pamela Roussos-Rațiu s-a stabilit la Turda și organizează acolo, an de an, evenimente care strâng reprezentanți ai înaltei societăți din Europa și din America de Nord.

Experții în turism se așteaptă ca interesul britanicilor pentru Transilvania să crească după Brexit. Și aceasta pentru că mulți vor prefera să plătească vacanțe mai ieftine în această parte a Europei decât să meargă în vacanțe scumpe în partea de vest a Uniunii Europene.

Comments

comments

SHARE
Previous articleEuroparlamentarul Daniel Buda cere Guvernului să deschidă piața muncii pentru extracomunitari
Next articleZeci de clujeni au participat la un nou protest antiguvernamental
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

nineteen − twelve =