Castelele din Transilvania atrag tot mai mulți turiști

Trimite și altora

bontidaCastelele din Transilvainia sunt tot mai des incluse în ofertele agențiilor internaționale de turism, iar acest lucru are drept consecință atragerea unui număr tot mai mare de turiști. Cele mai vizitate sunt castelel legate de personaje celebre, precum Dracula, cele care găzduiesc festivaluri precum Electric Castle ori cele care sunt legate de istoria Familiei Regale a României.

Transilvania are faima unui tărâm al nopții și al legendelor. Castelele, cetățile și bisericile fortificate amintesc de bătălii și de invazii sângeroase, iar cele care au fost restaurate ori sunt în curs de restaurare atrag mulți vizitatori străini. De asemenea, castelele care găzduiesc festivaluri internaționale. Un exemplu este castelul Banffy din Bonțida, care găzduiește evenimente precum Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF sau Electric Castle. Localnicii organizează de fiecare dată iarmaroace, în care vând gustări și produse de artizanat.

Un alt castel faimos este Bran, în județul Brașov. Acest castel a aparținut Reginei Maria a României, iar acum aparține Familiei Imperiale de Habsburg. Castelul este legat și de legenda lui Dracula, ceea ce atrage un mare număr de turiști. Nepotul scriitorului irlandez Bram Stoker, cel care a creat personajul Dracula, vrea să investească în Bran. Scriitorul canadian Dacre Stoker vrea să creeze acolo un Dracula Village.

Sunt foarte importante și castelele legate de istoria Familiei Regale a României, precum Săvârșinul, care este unul dintre cele mai frumoase monumente istorice, ori cele a căror restaurare a atras sprijinul Principelui Charles al Țării Galilor, spune istoricul britanic Julian Hingley.

Și castelele care au aparținut un personalități culturale, precum reședința lui Octavian Goga din Ciucea, atrag turiști, spune primarul din Ciucea, Radu Abrudean.

Succesul turistic de care se bucură unele dintre aceste proiecte îi încurajează și pe alții să investească în restaurarea vechilor reședințe aritosticratice. Un castel care ar avea nevoie de o restaurare temeinică este reședința familiei Kornis din Mănăstirea, spune istoricul Leonard Horvath, de la Universitatea Babeș-Bolyai.

Țările din care vin cei mai mulți turiști sunt Ungaria, Republica Moldova, Cehia, Austria, Germania, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Spania, Franța, Canada și Israel, după statisticile neoficiale făcute de agențiile de turism.

Comments

comments

SHARE
Previous articleProprietara The Office Cluj investește 40 de milioane de euro într-un mall la Satu Mare
Next articleAPIA anunță subvenții de până la 6.305 euro/hectar pentru sectorul vegetal
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

12 − 9 =