Maria Grapini vrea un nou mandat în Parlamentul European

Trimite și altora

Europarlamentarul Maria Grapini, președintele Partidului Puterii Umaniste, intenționează să candideze pentru un nou mandat în Parlamentul European. Ea a declarat că o decizie finală în acest sens va fi luată la întâlnirea conducerii acestei formațiuni politice, care va avea loc la finalul lunii noiembrie. Liderii Partidului Puterii Umaniste vor decide strategia pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale din 2019, iar în 2020, cel puțin la alegerile locale, acest partid va candida pe liste proprii, a spus Maria Grapini.

Europarlamentarul Maria Grapini a stârnit în vara acestui an o adevărată furtună pe rețelele de socializare, după ce a avut o serie de postări, considerat drept insultătoare de către liderii Diasporei.

Partidul Puterii Umaniste este format cu precădere din lideri proveniți din fostul Partid Conservator, care nu au dorit să participe la fuziunea acestei formațiuni cu PLR, din care a rezultat ALDE, și nici nu l-au urmat pe fostul președinte al Partidului Conservator, Daniel Constantin, în noul partid Pro România. Chiar dacă la alegerile locale din 2016, Partidul Puterii Umaniste a obținut un scor electoral modest, această formațiune are o putere semnificativă de comunicare deoarece partidul este patronat de fondatorul grupului media Intact, Dan Voiculescu. Grupul media include televiziuni precum Antena 1 sau Antena 3 și publicații precum Jurnalul Național.

Infractorul Dan Voiculescu a fost eliberat înainte de termen din închisoare după ce a fost condamnat la 10 de detenție după ce a participat la privatizarea frauduloasă de Institutului de Cercetări Alimentare. Oficial, Dan Voiculescu nu mai este implicat în managementul curent al trustului de presă pe care l-a fondat. El rămâne însă o figură influentă în special în rândul partidelor politice din coaliția de guvernare din România, care au fost criticate în repetate rânduri de Comisia Europeană pentru ceea ce oficialii europeni au descris drept demersuri legislative care pot afecta independența Justiției. Surse din PSD afirmă că Maria Grapini ar putea primi un loc eligibil pe lista acestei formațiuni. Până să devină europarlamentar, Maria Grapini a fost ministru delegat pentru mediul de afaceri și IMM-uri în Guvernul PSD care a venit la putere în 2012.

Comments

comments

SHARE
Previous articlePregătirile pentru Clujotronic, pe ultima sută de metri
Next articleAmbasadorul Indiei vine la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

14 + six =