Spectacole de operă în 10 sate din județul Cluj

Trimite și altora

Locuitorii din 10 sate din județul Cluj vor avea ocazia să asiste la spectacole de operă, care vor fi susținute de artiști ai Operei Naționale Române, ai Operei Maghiare și ai Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima”. Concertele vor avea loc, în general, în cămine culturale, iar accesul publicului este gratuit. Spectacolele sunt programate duminica, după ce oamenii ies din biserică, în intervalul octombrie – februarie.

Proiectul Hai în sat la operă s-a născut din nevoia de a asigura accesul locuitorilor satelor din Transilvania la cultura de înaltă calitate. Proiectul este susținut de un finanțator privat, care a acoperit costurile de organizare. Sătenii sunt invitați să se bucure de muzica de calitate în această perioadă, în care muncile câmpului se domolesc, spune inițiatorul proiectului, Alin Pop.

Artiștii lirici implicați în acest proiect au ales arii care sunt celebre, dar și fragmente din diferite musicaluri, spune mezzosoprana Iulia Merca.

Satele în care vor avea loc concertele sunt Suceag, Viștea, Mărișel, Sâncrai, Corușu, Mănăstireni, Popești, Mera, Aghireș și Baciu. La fiecare concert sunt așteptate minim 100 de persoane.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

3 × five =