Turda, orașul care atrage tot mai mulți turiști

Trimite și altora

Orașul Turda a devenit una dintre cele vizitate destinații turistice din Transilvania. Turiștii sunt atrași de Salina Turda, care a fost declarată de publicația Business Insider drept cel mai frumos loc subpământean din lume, dar și de muzeul de istorie amenajat în fostul palat princiar, de centrul cultural din fosta fabrică de bere, de castrul roman sau de Cheile Turzii. De asemenea, mulți turiști vin pentru a profita de proprietățile curative ale apelor sărate.

Orașul Turda a reușit să se reinventeze cu ajutorul banilor europeni. Aceștia au fost investiți pentru a pune în valoare Salina Turda, un obiectiv turistic care atrage în fiecare an zeci de mii de vizitatori. Oamenii vin pentru a se distra pe terenurile de sport subpământene sau în caruselul care amintește de London Eye, dar și pentru a beneficia de calitățile curative ale aerului sărat. Alții merg la Turda pentru băile sărate oferite în bazele de tratament. Alți turiști sunt atrași de fostul palat princiar, care a devenit unul dintre cele mai frumoase muzee de istorie din Transilvania. Printre atracțiile acestui palat se numără o comoară ascunsă în mormântul unei prințese gepide, spune istoricul Horațiu Groza.

Alți turiști sunt atrași de evenimentele organizate în centrul cultural amenajat de familia Rațiu în fosta fabrică de bere. Aici au loc unele dintre cele mai selecte evenimente, spune Pamela Roussos-Rațiu.

Turiștii mai vizitează ruinele castrului roman al Legiunii a V-a Macedonica, Cheile Turzii sau bisericile medievale din centrul orașului. Una este importantă pentru istoria întregii Europe. Este vorba de biserica romano-catolică în care s-a întrunit Dieta Transilvaniei pentru a vota pentru prima oară în istoria europeană, acum 550 de ani, dreptul fiecărui om de a-și alege singur religia.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujToday.ro: Clujul este primul oras din Europa de Est care primeste finantare prin Urban Innovative Actions
Next articleCursă aeriană Cluj – Bodrum (Turcia)
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 × three =