ClujToday.ro: Donație record pentru sportivii paralimpici ai Clujului

Trimite și altora

Mii de oameni s-au mobilizat în competiţia caritabilă Walking Month şi au strâns o sumă record de 295.000 de lei pentru sportivii cu dizabilităţi legitimaţi la Centrul Sportiv Lamont din Cluj-Napoca. A patra ediţie Walking Month a obţinut cele mai bune rezultate din istoria acestui concurs, iar fondurile astfel obţinute vor creşte cu 40% bugetul pentru 2019 al asociaţiei nonprofit care gestionează centrul Lamont şi încurajează practicarea sportului de către persoanele cu dizabilităţi fizice, potrivit ClujToday.ro.

 

Sumele vor fi folosite pentru cumpărarea de echipamente, inclusiv proteticele necesare în funcţie de specificul fiecărui sportiv, dar şi pentru a asigura continuarea activităţii asociaţiei pe tot parcursul anului viitor, scrie SportinCluj.ro.

Donaţia a fost obţinută în cadrul concursului caritabil Walking Month, organizat de o firmă de pariuri. În perioada 10 septembrie – 7 octombrie, echipe de câte patru persoane s-au întrecut în numărul de paşi pe care îi pot face timp de o lună, în timpul activităţilor zilnice. Această abordare în timp încurajează formarea unui nou obicei sănătos şi ajută la adoptarea unui nou stil de viaţă, mai activ, pentru participanţi. Dincolo de rezultatul financiar, la a patra ediţie Walking Month s-au depăşit alte două recorduri: cel mai mare număr de participanţi şi cel mai mare număr de paşi din istoria competiţiei.

 

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY