Cum ajută Sibiul la creșterea numărului de turiști din Cluj

Trimite și altora

Turismul gastronomic cunoaște o creștere spectaculoasă în Transilvania. Iar tendința va continua și în 2019, când Sibiul a obținut titlul de Regiune Gastronomică Europeană. Pentru că Sibiul a avut generozitatea să promoveze brandul Transilvania, de titlul acestui oraș vor beneficia și alte comunități ardelenești, inclusiv Clujul, unde se află principalul aeroport din regiune. Mulți dintre acești turiști, atrași de statutul european al Sibiului, petrec cel puțin o zi la Cluj pentru a se bucura de oportunitățile oferite de acest oraș.

Gastronomia transilvăneană a devenit cunoscută în ultimii ani datorită promovării de care s-a bucurat și care a fost făcută de personalități precum Prințul Charles al Țării Galilor sau membrii Familiei Regale a României. Zeci de articole în publicații de mare tiraj și zeci de reportaje de radio și de televiziune au promovat Transilvania, iar rețete tradiționale transilvănene au ajuns să fie incluse în meniurile unor restaurante de clasă din Londra, Paris sau Madrid. Unul dintre cei mai importanți promotori ai gastronomiei transilvănene este Paul Bloomfield, care predă la Universitatea Oxford Brookes și care își aduce în fiecare studenții în Transilvania, la Turda, pentru a descoperi gastronomia locală.

”Totul are gust aici. Aș compara Transilvania cu o piață imensă în care se găsesc produse de grădină”, a spus Paul Bloomfield. Brânzeturile și vinurile din Transilvania sunt foarte apreciate și în afara Uniunii Europene. A crescut foarte mult în ultimii doi ani numărul turiștilor din Israel care își petrec vacanțele în România.

”Pentru noi este foarte ușor să venim la Cluj, pentru că se află la doar două ore și jumătate de zobor de Tel Aviv”, spune Rebecca, o turistă din Israel, care și-a petrecut cele câteva zile câteva zile libere în pensiunea Popasul Iancului din Mărișel. Specialiștii în turism estimează că numărul celor care vin în Transilvania și datorită gastronomiei va crește cu cel puțin 30 la sută în viitorii cinci ani.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY