Cetățile din Transilvania, luate cu asalt de turiști. Numărul de turiști a crescut cu peste 15 la sută

Trimite și altora

Cetățile, castelele și bisericile fortificate din Transilvania atrag tot mai mulți turiști. Interesul pe care îl arată pentru monumente precum biserica fortificată din Viscri personalități precum Principele Charles al Țării Galilor, dar și frumusețea acestor fortificații a dus la includerea cetăților transilvănene în ghiduri de călătorie precum The Calvert Journal sau Lonely Planet.

Turiștii care vizitează Transilvania aleg monumente aflate pe lista UNESCO, precum cetățile dacice din Munții Orăștiei, bisericile fortificate săsești din sudul Ardealului sau vizitează centrele unor orașe fortificate în Evul Mediu. Așa ar fi Făgărașul, Brașovul, Sibiu, Alba Iulia, Clujul sau Aiudul. Ultima cetate are faima unui adevărat Strasbourg al Transilvaniei, spune istoricul Paul Scrobotă.

Turiștii sunt interesați și de cetățile izolate din Munții Apuseni, care aveau faima că ar fi adevărate cuiburi de vulturi. Ei ajung la aceste cetăți cu mașini de teren, călare sau în lungi excursii pe jos. Una dintre cele mai frumoase astfel de cetăți este cea din Lita, spune istoricul Cristian Manolachi.

În ultimii ani, numărul turiștilor care vizitează astfel de cetăți a crescut cu peste 15 la sută, iar specialiștii în turism estimează că tendința de creștere se va menține și în viitor.

Comments

comments

SHARE
Previous article400.000 de participanți sunt așteptați la Untold
Next articleRyanair face recrutări la Cluj, în septembrie
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eighteen + 5 =