Vinurile românești se bucură de tot mai multă trecere în străinătate

Trimite și altora

Vinurile românești încep să se bucure de tot mai multă trecere în străinătate. Și aceasta pentru că producătorii români au început să obțină vinuri foarte bune, care pot concura cu succes cu cele din străinătate. Există mulți producători care mizează pe soiuri românești, precum Fetească Regală, Fetească Albă sau Fetească Neagră, Crâmpoșie sau Șarbă. Uneori, aceste soiuri sunt combinate cu soiuri internaționale în cupaje care stârnesc entuziasm printre cunoscători.

România și-a recâștigat în ultimii ani poziția în rândul marilor producători de vin. Cu ajutorul fondurilor europene, mari suprafețe au fost replantate cu soiuri nobile în locul soiurilor hibride. În acest moment, România este a cincea țară europeană din punctul de vedere al suprafeței cultivate cu viță de vie și al șaselea producător de vin, din punctul de vedere al cantității. Și la capitolul calitate, România stă foarte bine, spune specialistul în vinuri, Liviu Popescu.

În România există producători de vin care obțin vinuri de elită, spune autoarea mai multor ghiduri despre vinurile românești, Marinela Ardelean.

Renașterea industriei viti-vinicole românești a fost posibilă datorită unor oameni pasionați, care au investit în tehnologii moderne, au replantat mari suprafețe în podgorii și au apelat la specialiștii din întreaga lume pentru pune în valoare rodul viței de vie.

Comments

comments

SHARE
Previous articleViaCluj.tv: La Chișinău se naște un nou Silicon Valley
Next articlePiețele volante, o sursă alternativă de aprovizionare pentru clujenii care își pun provizii pentru iarnă
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

nineteen + seven =