Daniel Buda, PNL, critică tentativa de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr

Trimite și altora

Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, critică declanșarea procedurii de revocare a procurorului general al României, Augustin Lazăr. Procedura a fost inițiată de ministrul Justiției, Tudorel Toader. Daniel Buda este de părere că această procedură ar sfida angajamentele României de consolidare a statului de drept și a independenței Justiției.

Starea Justiției din România a fost criticată în Parlamentul European de către reprezentanții mai multor grupuri politice. De asemenea, în ultimele zile, în mai multe orașe din țară, au avut loc mai multe mitinguri de susținere a procurorului general al României, Augustin Lazăr. Procedura de evaluare a activității șefului Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a stârnit controverse, după ce ministrul Tudorel Toader a declarat că în dosarul de candidatură a lui Augustin Lazăr s-ar fi aflat și o ordonanță de clasare într-un dosar penal care îl viza pe președintele României, Klaus Iohannis. Reprezentanții CSM au negat acest lucru, iar verificările legate de subiectul ordonanței de clasare a dosarului penal au arătat că acest document a fost semnat de procurorul Cristian Lazăr.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul se pregătește de TechFest
Next articleClujul va avea o taxă de turism din 2019
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

five − four =