Clujul se pregătește de TechFest

Trimite și altora

În perioada 8-11 noiembrie va avea loc la Cluj a treia ediție a festivalului de tehnologie TechFest connected by Vodafone. Timp de patru zile, experții și pasionații de tehnologie vor putea alege între aproximativ 10 tipuri de formate de evenimente care vor avea loc la ClujHub, Sala Polivalentă și Vivo Cluj-Napoca.

Primele trei zile sunt dedicate discuțiilor și prezentărilor despre tendințele din zona digitală. TechFest va fi deschis pe 8 noiembrie la ClujHub cu Science Summit organizat în parteneriat cu Modularity. În cadrul acestei zile vor fi prezentate proiecte de case inteligente sau forță de muncă robotizată.

Digital Venture Lab le va oferi oportunitatea start-up-urilor locale de a-și prezenta soluțiile în fața unor potențiali investitori și a reprezentanților corporațiilor.

Pe 9 noiembrie, în cadrul Sălii Polivalente, vor fi organizate sesiuni de tip TechJam despre Smart City la care vor lua parte diverși vorbitori, printre care Cristina Moga, co-fondator al CivicTech. Aceasta va susține o prezentare despre folosirea datelor publice pentru a crea un oraș inteligent. Sesiunea TechJam din partea a doua a zilei va avea în prim-plan liderii mai multor startup-uri locale de succes precum hipMenu, Around25 sau Tappitude. În același spațiu, partenerii de la Târgul de Cariere în IT vor facilita discuții între specialiștii în căutare de joburi în zona IT&C și companiile care îi pot integra în acest ecosistem.

Tot la Sala Polivalentă vor avea loc sâmbătă, 10 noiembrie, alte trei sesiuni TechJam. Acestea se vor concentra asupra unor teme precum Java, Android, Artificial Intelligence (AI) & Machine Learning. Prezentările aplicate vor fi susținute de vorbitori locali și internaționali, printre care: Pascal Bugnion, inginer de date la ASI Data Science; Răzvan Valentin Florian, director și cercetător în domeniul învățării mașinilor în cadrul Institutului Român de Știință și Tehnologie; Francesco Romano, inginer IoT și Harald Wendel, dezoltator de programe informatice la Transferwise care va vorbi despre „Transaction Cascades”.    

În paralel cu sesiunile TechJam se va da startul MegaHack cu premii totale de 5.000 de euro oferite de Vodafone România. MegaHack este o provocare lansată de către operatorul telecom, partenerul principal al evenimentului, și constă într-un maraton de 24 de ore de programare în care participanții își vor testa abilitățile de a rezolva provocări de afaceri prin dezvoltarea de soluții tehnice pentru companii. 

Înscrierile se fac individual aici și sunt gratuite. Participanții își vor aduce propriile echipamente de lucru (laptop, încărcător etc.). Pe parcursul competiției, echipele vor fi susținute de mentori cu experiență, iar juriul care va desemna câștigătorii este format din reprezentanți ai Vodafone România și alți experți locali.

Vivo Cluj Napoca va găzdui Expo Tech ca parte a Techfest, o zonă de experimentare a inovațiilor tehnologice hardware sau software care pot optimiza afacerile și viața personală a utilizatorilor.

De asemenea, vineri și sâmbătă, partenerii Techfest de la Târgul de Cariere în IT vor organiza la Sala Polivalentă concursuri pentru gameri profesioniști și amatori. Printre jocurile disponibile vor fi League of Legends și Hearthstone.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujToday.ro: A fost finalizat drumul Chinteni – Vultureni
Next articleDaniel Buda, PNL, critică tentativa de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

18 + seven =