PNL strânge semnături în Florești pentru a susține Spitalul Regional de Urgență

Trimite și altora

Campania PNL de strângere de semnături pentru susţinerea proiectului Spitalului Regional de Urgenţă. Sute de floreşteni au semnat deja pentru susţinerea proiectului care va fi situat chiar în cea mai mare comună din România, potrivit ClujToday.ro.

 

În stradă, pentru a-i convinge pe oameni, s-au aflat deputatul Adrian Oros, vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, viceprimarul din Floreşti, Bogdan Pivariu, prim-vicepreşedinte al TNL la nivel naţional, dar şi o serie de reprezentanţi ai filialei judeţene a principalului partid de Opoziţie, precum Mircea Miron.

Acţiunea liberalilor vine după ce Consiliul Judeţean Cluj a cerut Guvernului să modifice regulile de accesare a fondurilor europene, în aşa fel încât şi administraţiile locale şi judeţene să devină eligibile pentru accesarea fondurilor europene destinate cofinanţării acestor spitale. Cererea formulată de Consiliul Judeţean Cluj vine după ce Guvernul a anunţat că intenţionează să amâne construirea spitalelor regionale de urgenţă din Cluj, Iaşi şi Craiovapentru viitorul exerciţiu financiar al Uniunii Europene.

Şi aceasta deşi Comisia Europeană a alocat suma de 150 de milioane de euro pentru cofinanţarea celor trei spitale. Consiliul Judeţean Cluj doreşte să aibă acces la aceşti bani, în condiţiile în care proiectul spitalului clujean este cel mai avansat.

Există diferite calcule care arată că valoarea totală a investiţiei într-un spital regional de urgenţă variază între 150 şi 500 de milioane de euro. Investiţia ar trebui să fie susţinută din bugetul european, din cel al statului român şi din cel judeţean.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY