Clujul, magnet pentru studenții străini

Universitățile clujene au început să atragă tot mai mulți studenți străini, după aderarea României la Uniunea Europeană. Cea mai numeroasă comunitate academică francofonă de la est de Elveția se află la Cluj, oraș în care învață mai mulți studenți străini decât în Moscova. În oraș, studiază mii de tineri carte provin din Franța, Suedia sau Germania, dar și din afara Europei.

Facultatea cu cei mai mulți studenți străini este cea de Medicină Generală. Peste 2.500 de tineri învață la liniile engleză și franceză ale acestei facultăți. Studenții francezi spun că vin la Cluj pentru calitatea studiilor și pentru costul mic al vieții. Ei mai spun că duc o viață obișnuită, identică cu cea a studenților români.

Facultatea de Medicină Veterinară are, de asemenea, linii în limbile franceză și engleză. La linia engleză studiază și tineri care vin din afara Uniunii Europene.

Cele mai mari universități clujene au linii internaționale de studiu. Universitatea Babeș-Bolyai oferă studii în română, maghiară, germană, engleză și franceză, UMF și USAMV oferă studii în română, engleză și franceză, iar UTCN oferă studii în română, engleză și germană.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

eighteen + eleven =