Zeci de revoluționari au participat la marșul comemorativ de la Cluj

Trimite și altora

Câteva zeci de persoane au luat parte la Marşul Revoluţiei de la Cluj. Acesta este organizat în fiecare an în memoria celor care şi-au jertfit vieţile pentru libertate în decembrie 1989. În Revoluția din Cluj-Napoca au murit 28 de persoane.

Revoluţionarii s-au strâns în faţa clădirii fostului Hotel Astoria, azi Camera de Comerţ şi Industrie din Cluj, unde au depus flori, au aprins lumânări şi s-au rugat pentru sufletele eroilor. Unul dintre liderii revoluționarilor, Viorel Luca, spune că o mare parte dintre idealurile Revoluției au devenit azi realitate.

Au pornit apoi în marş în Piaţa Unirii, unde au depus coroane de flori, au colindat şi s-au rugat în faţa monumentului Stâlpii Împuşcaţi, ridicat pe locul unde au fost ucişi revoluţionarii clujeni din 21 Decembrie 1989. Revoluționarii prezenți și-au amintit de curajul celor care au înfruntat gloanțele, acum 29 de ani.

Revoluționarii au mers apoi în Cimitirul Eroilor, de pe Calea Turzii, unde a avut loc un ceremonial militar şi religios pentru a onora memoria celor ucişi în anul 1989.

Comments

comments

SHARE
Previous articleMoţiunea de cenzură a fost respinsă de Parlament
Next articleAdrian Oros, PNL: Guvernul a ieșit slăbit din bătălia pentru moțiunea de cenzură
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

20 − 11 =