Adrian Oros, PNL: Guvernul a ieșit slăbit din bătălia pentru moțiunea de cenzură

Trimite și altora

Moțiunea de cenzură depusă de Opoziție și votată în 20 decembrie a fost respinsă. Însă pentru coaliția de guvernare a fost o victorie a la Pyrrhus: Guvernul a ieșit slăbit din această bătălie, este de părere deputatul PNL, Adrian Oros, care este vicepreședinte la nivel național al principalului partid de Opoziție, potrivit ViaCluj.tv.

 

Guvernul a pierdut, în ansamblu, deoarece a reușit să coalizeze partidele de Opoziție: PNL și-a raliat USR, PMP și Pro România, partide care au trecut peste diferendele dintre ele și au reușit să acționeze coordonat. Împotriva Guvernului s-au coalizat și societatea civilă, revoltată de perspectiva adoptării unei ordonanțe de urgență pe tema amnistiei și grațierii, sindicatele, iritate de perspectiva unor noi taxe, patronatele, indignate de așa-numita taxă pe lăcomie și, cireașa de pe tort, l-a activat pe președintele României, Klaus Iohannis, care începe să se afirme tot mai mult ca o contrapondere la Guvernul PSD-ALDE.

 

În bătălia pentru moțiunea de cenzură, PSD a plătit greu neutralitatea afișată de UDMR, iar Guvernul va fi prins în activitățile presupuse de asumarea președinției Consiliului Uniunii Europene și va avea o marjă de manevră mult mai mică în politica internă. Cum va evolua situația politică puteți afla de la deputatul PNL Adrian Oros, invitat la emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.

Comments

comments

SHARE
Previous articleZeci de revoluționari au participat la marșul comemorativ de la Cluj
Next articleJunii de la Mărișel, atracția turiștilor de Craciun, din Munții Apuseni
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 × 5 =