Tot mai mulți români sunt interesați de bacalaureatul internațional. Ce avantaje oferă

Trimite și altora

Tot mai mulţi tineri din România sunt interesaţi să susţină examenul de bacalaureat internaţional. Acesta asigură un acces mai uşor în universităţile din străinătate, este recunoscut mai uşor şi se bucură de prestigiu internaţional. Mai mult, există şi o iniţiativă legislativă, aflată în dezbaterea Camerei Deputaţilor referitoare la introducerea acestui sistem în şcolile publice, potrivit ClujToday.ro.

 

Interesul pentru bacalaureatul internaţional este stimulat de faptul că în marile oraşe se conturează comunităţi de expaţi tot mai numeroase, care doresc să aibă la dispoziţie acest sistem de studiu. De asemenea, sunt interesaţi şi elevii români care vor să studieze mai departe la universităţi din străinătate. O altă categorie de oameni interesaţi de acest sistem este reprezentată de românii care vor să se mute în străinătate pentru perioade mai lungi sau mai scurte, precum şi de românii care au muncit în străinătate şi care au revenit în ţară. Acest sistem de studiu poate începe încă de la grădiniţă, spune experta în educaţie Dana Călinescu de la organizaţia non-profit care gestionează Key International School din Cluj. Există trei niveluri de studiu, iar primul începe chiar de la trei ani. În ultimii doi ani de liceu, tinerii îşi aleg materiile dintr-o arie curriculară pe care o aprofundează şi apoi susţine examene scrise, orale, precum şi lucrări proprii.

Bacalaureatul internaţional poate fi obţinut şi dacă elevii studiază curricula românească, însă trebuie să atingă nivelul de competenţe cerute de acest sistem de examinare. În prezent, bacalaureatul internaţional este oferit de mai multe şcoli private, dar există şi şcoli de stat care au introdus acest sistem.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY