Băile sărate din Cluj îi atrag pe turiștii care vor să se refacă după Sărbători

Trimite și altora

Clujenii care vor să își recupereze tonusul după mesele îmbelșugate de sărbători au la dispoziție mai multe băi sărate, în care pot beneficia și de efectele terapeutice ale acestor ape. Cele mai cunoscute sunt băile din Turda, din Ocna Dej, din Cojocna și din Someșeni. Vizitatorii lor pot să înoate, să stea în jacuzzi sau să facă saună.

Băile sărate din Turda, Ocna Dej și Cojocna au fost refăcute cu bani europeni. Piscinele cu apă sărată sau dulce le oferă vizitatorilor posibilitatea să facă mișcare, iar în jacuzzi și în saună se relaxează după efort.

Chiar la marginea Clujului au fost redeschise parțial Băile Someșeni. Acolo există și izvoare cu apă termală, nu doar cu apă sărată. De asemenea, există și izvoare ale căror ape au proprietăți curative, după cum spune medicul Victor Eșanu.

Rețeaua de parcuri balneare și băi calde din județul Cluj ar putea fi completată și cu un aquapark, care ar putea fi amenajat în cartierul clujean Grigorescu.

Comments

comments

SHARE
Previous articleRFI: Doar două bănci ar mai rezista după taxa pe lăcomie arată calculele BNR
Next articleBani europeni: Trei surori au deschis un cabinet de kinetoterapie în Panticeu
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

18 − twelve =