Clujul va beneficia de faptul că Sibiul este Regiune Gastronomică Europeană

Trimite și altora

În acest an, sudul Transilvaniei, cu centrul la Sibiu, are titlul de Regiune Gastronomică Europeană. Specialiștii în turism cred că acest titlu va spori numărul vizitatorilor din această regiune. Însă nu doar Sibiul va beneficia de pe urma creșterii interesului vizitatorilor, ci și orașele din restul Transilvaniei. Unul dintre beneficiarii indirecți ai acestui titlu va fi Clujul, orașul cel mai mare și cel mai bine conectat aeroport din Transilvania.

Gastronomia transilvăneană este una dintre cele mai bune din această parte a Europei. Oamenii știu să producă alimente gustoase și sănătoase, este de părere profesorul Paul Bloomfield de la Universitatea Oxford Brookes. El este pasionat de bucătăria transilvăneană și pregătește o carte de bucate inspirată de rețetele tradiționale din Transilvania.

Potrivit agențiilor de turism, cei mai mulți dintre cei care vor să participe la evenimentele organizate în regiunea gastronomică europeană din acest an vor merge cu mașinile personale sau cu avionul. Turiștii care vor merge cu avionul vor ateriza în general la Cluj-Napoca sau la București și vor petrece câteva zile, sub formă de city-break, și în aceste două orașe.

Comments

comments

SHARE
Previous articleItalia are un consulat onorific la Cluj
Next articleCând speră Primăria Cluj să termine centura metropolitană și cât va costa
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

10 + 12 =