Studenții UBB proiectează casele viitorului în Africa

Trimite și altora
Villa HŠll
JRN
06-2009

O echipă formată din studenți ai Universității Babeș-Bolyai participă la un concurs internațional, în care tineri din întreaga lume încearcă să își imagineze casele viitorului în Africa. Este vorba de locuințe flexibile, compuse din părți înlocuibile și care înglobează soluții ecologice. Casele trebuie să producă energie, prin intermediul panourilor fotovoltaice, nu să consume.

Concursul Solar Decathlon Africa reunește 20 de echipe internaționale care includ inovatori din domenii precum arhitectura, ingineria, construcțiile sau IT-ul. Studenții Universității Babeș-Bolyai fac echipă cu tineri din Maroc. Ei propun un proiect numit Modularity. Acest proiect include soluții inteligente și ecologice, menite să ușureze viețile celor care vor locui în casele viitorului. Aceste case trebuie să fie cât mai autonome din punct de vedere energetic. De exemplu, trebuie să aibă panouri fotovoltaice care să producă energia necesară sau instalații care să purifice și să recicleze apa. Pe lângă tinerii clujeni implicați în proiectarea și construirea casei, mai există o echipă, formată din studenți ai Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, ce și-au asumat rolul unei adevărate agenții de comunicare. Echipa Digitality va susține campania de marketing a casei Modularity. Proiectul realizat de tinerii clujeni ar putea fi produs în serie în următorii ani, dacă va fi validat de membrii juriului.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCea mai mare tipografie de stat din România, în pragul falimentului
Next articleExproprieri pentru lărgirea unor străzi din Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

seventeen + seven =