Interes în creștere pentru casele inteligente

Trimite și altora

Interesul clujenilor pentru casele inteligente este tot mai mare. Experții în economie spun că acest interes va fi și mai mare, în condițiile în care soluțiile pentru case inteligente se ieftinesc, iar utilizarea lor presupune un confort mai mare și economii consistente la utilități.

Casele inteligente au un server central, care este conectat prin rețeaua wi-fi a locuinței la diverse dispozitive, cu ajutorul cărora creează un confort sporit. De exemplu, serverul central, care este controlat prin telefon sau tabletă, crește temperatura în locuință atunci când proprietarul pleacă spre casă. Tot el poate crește intensitatea luminoasă a corpurilor de iluminat de tip LED pe măsură ce scade lumina naturală de afară. Iar performanțele acestor sisteme sunt tot mai bune, spune reprezentanta unei firme din domeniu, Mara Andronescu.

Casele inteligente sunt la modă la Cluj pentru că orașul are o comunitate mare de oameni pasionați de tehnologie și, totodată, care manifestă responsabilitate față de mediu. De aceea, cererea de case inteligente va crește, spune proprietarul unei firme de construcții, Mircea Miron.

Cel mai adesea, cei care investesc în soluții inteligente pentru case sunt dispuși să investească și în soluții care să le transforme locuințele în case pasive din punct de vedere energetic.

 

Foto: Realitatea.net

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul de ieri: Cartierul Mănăștur, terorizat de zbirii Ministerului de Finanțe
Next articleViaCluj.tv: Cel mai mare parc industrial din Transilvania, construit în Florești
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

5 × 5 =